Наукове обладнання повертається до роботи.

          Наприкінці 2021 року парк аналітичного обладнання Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України поповнився рідинним хроматографом SHIMADZU з мас-спектрометричним детектором LCMS-2020. Це сучасний та потужний прилад для ідентифікації органічних сполук та аналізу різних типів зразків на дуже низькому рівні концентрацій. В НТК він використовується для контролю чистоти синтезованих органічних сполук, в аналізі лікарських препаратів та об'єктів навколишнього середовища.
         Нещодавно прилад був оснащений новим, більш потужним джерелом безперебійного живлення, що в умовах нестабільної роботи електромережі, значних коливань напруги, дозволяє забезпечувати надійність отримуваних результатів, а у разі відключення електрики – штатним чином провести вимкнення обладнання без загрози виходу з ладу вузлів хроматографа.
         Ми вдячні усім благодійникам, особливо Інституту органічної хімії з міста Прага та Благодійній організації "Мирне небо Харкова", які долучилися до кампанії "Help SSI ISC", що дозволило нашому Комплексу отримати джерела безперебійного живлення. Наразі ми можемо якісно виконувати свою роботу у цей нелегкий для всіх нас час.
              

        Як повідомлялось раніше, НТК "Інститут монокристалів" спільно з БО "Мирне небо Харкова" протягом жовтня-грудня 2022 року провели кампанію залучення благодійних коштів на придбання потужних джерел безперебійного живлення (ДБЖ), для попередження виходу з ладу унікального наукового обладнання Комплексу.
         Зважаючи на величезний попит на потужні ДБЖ на 6-10 кВт, вони виявилися в дефіциті. Проте, наприкінці січня - на початку лютого вдалося придбати та встановити перші потужні джерела.