Екскурсія студентів-хіміків ХНУ ім. В.Н.Каразіна до НТК

  Краще один раз побачити – ніж сто раз почути...

      

      Побачене справді справляє на нас більше враження й довше залишається в пам'яті ніж почуте. Особливо цей вислів актуальний для студентів, яким надзвичайно важливо підкріплювати своє навчання практичним досвідом, адже отримані в аудиторії знання краще засвоються на практичних прикладах.
      Ми завжди раді знайомити молодь з досягненнями та повсякденною роботою нашого Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України, це можливість краще зрозуміти сутність обраної професії та розширити горизонти знань. Робота з молоддю завжди була пріоритетним вектором команди НТК, але наразі ми теж маємо дефіцит молодих спеціалістів, саме тому намагаємося зацікавити талановитих студентів новітніми дослідженнями нашого Комплексу.
      Днями в рамках курсу аналітичної хімії відбулася навчальна екскурсія студентів-хіміків 3 курсу ХНУ ім. В.Н.Каразіна з нашими провідними науковцями.
      Вчені Комплексу: провідний науковий співробітник, професор Микола Ляпунов, старший науковий співробітник Катерина Брильова, науковий співробітник Ігор Зінченко, молодший науковий співробітник Алвард Тімоніна та молодший науковий співробітник Юлія Шляпкіна ознайомили майбутніх хіміків з роботою та оснащенням лабораторій, розповіли про розробки та досягнення.
     Студенти ближче ознайомилися зі специфікою роботи науковців, отримали багато корисної інформації з першоджерел, поспілкувалися зі знавцями своєї справи та змогли відчути себе справжніми науковцями.

      Довідково: Багаторічна співпраця пов'язує Науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» НАН України та Харківський національний університет ім. В.Н.Каразіна. Ключовою особливістю співпраці є тісне поєднання освітнього процесу з сучасними науковими дослідженнями, яке передбачає активне індивідуальне залучення студентів на ранніх стадіях навчання до науково-дослідної й інноваційної діяльності.
Наші вчені проводять факультативні семінари, які включають додаткові матеріали, що не входять до стандартних університетських програм, читають спецкурси і керують дослідницькими проектами студентів. Це можливість готувати висококваліфікованих фахівців із пріоритетних напрямів науки, які згодом приєднаються до команди НТК.