17 науковців Комплексу увійшли у ТОП 1000 українських науковців за версією бази даних Scopus 2024.

        

       Напередодні Дня науки в Україні оприлюднено результати щорічного рейтингу українських вчених (наукові установи) за показниками наукометричної бази Scopus 2024. Або як ще його називають - ТОП 1000 українських науковців в базі даних Scopus 2024. Серед них 17 науковців Наково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" Національної академії наук України.
      Очолює рейтинг наш колега, директор Інституту сцинтиляційних матеріалів НАНУ академік НАН України Борис Гриньов.

      Результати рейтингу формуються на основі даних показників цитування наукових статей, які публікуються вченими. База даних Scopus індексує понад 25 тисяч світових наукових видань з різнопрофільних галузей наук, зокрема: гуманітарних, технічних та медичних. До цієї наукової бази потрапляють статті для наукових журналів, матеріали конференцій та книжкових видань.
      Рейтинг Scopus 2024 демонструє, що, незважаючи на усі виклики сьогодення, науковці України активно займаються науковою діяльністю, створюючи передумови як для скорішої Перемоги України так і її швидшої  відбудови.

     Подивитися рейтинг: https://ua.h-index.com/uk/scopus1000


       Довідково: На сьогодні у світі найбільш поважними є дві такі загальновизнані наукометричні міжнародні бази даних: Web of Science Core Collection (утворена у 2001 р., власником є інвестиційна компанія Clarivate Analytics) і Scopus (заснована у 2004 р., розробник та власник – видавнича корпорація Elsevier). Слід пам'ятати, що ці бази даних є саме бібліографічними й реферативними платформами, які не ведуть власної видавничої діяльності, а займаються тим, що складають переліки вартих уваги наукових видань (насамперед – журналів і інших періодичних видань) та здійснюють їх наукометричну обробку, головним чином відстежують цитованість робіт, опублікованих у цих виданнях, і складають відповідні індекси. Отже, «опублікуватися в Скопусі» в буквальному смислі цього виразу просто неможливо, оскільки ані Scopus, ані Web of Science нічого не публікують, окрім переліків наукових видань, які ними індексуються (йдеться про декілька десятків тисяч наукових журналів, понад сотню тисяч праць наукових конференцій та декілька десятків мільйонів наукових монографій) і відповідних регулярних звітів.