Партнерство закладів вищої освіти та наукових установ.

            Попри війну та повітряні тривоги у квітні цього року студенти кафедри загальної хімії Національного фармацевтичного університету разом зі своїми наставниками відвідали Науково-технологічний комплекс "Інститут монокристалів" НАН України.
          Учений секретар НТК к.х.н. Іліас Щербаков розповів гостям про особливості роботи Комплексу в умовах військового стану, ознайомив з нашими досягненнями, обладнанням, лабораторіями.
          Під час екскурсії студенти мали можливість ознайомитись з робочими процесами «зсередини», і переконатись, що вони побудовані на новітніх технологіях і обладнанні. Зокрема, відвідувачі побували на виставці досягнень Комплексу.
        Складно стати гарним хіміком чи фармацевтом, зрозуміти де ти хочеш працювати тому, хто не знайомий із специфікою роботи науковців. Такі екскурсії відкривають майбутнім хімікам багато секретів, «лайфхаків» та кейсових рішень успішного зростання, які не знайдеш у книгах.
        Екскурсійні заняття із залученням фахівців дозволяють не тільки сприяти формуванню системи партнерства ЗВО та наукових установ, але і вирішувати нітрохи не менші за значимістю для студента його особисті професійні питання, які можна сформулювати однією фразою «краще один раз побачити, ніж сто разів почути».


                 

       Довідково:
   Науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» Національної академії наук України є провідним світовим науковим центром, у якому на високому рівні проводяться міждисциплінарні дослідження у багатьох напрямках сучасного матеріалознавства, фізики, хімії, біології та медицини. В Комплексі виконується повний цикл наукових розробок — від ідеї та фундаментальних досліджень до практичного створення матеріалів і готового обладнання на їх основі та організації виробництва. Це місце стажувань і наукових досліджень, працевлаштування та кар'єрного росту для студентів і випускників хімічного та фармацевтичного профілю.
У наукових підрозділах Комплексу завжди є місце для талановитих і амбітних молодих вчених та студентів, а наші науковці навчають та передають власний досвід майбутнім поколінням, даючи поштовх до наукових звершень і відкриттів.

       Наука-це круто! Переможемо разом!