Наукове обладнання повертається до роботи! Відділ люмінесцентних матеріалів та барвників ім. Б.М. Красовицького

           У реаліях війни, коли відбуваються обстріли об'єктів інфраструктури, включаючи ті, що генерують електроенергію, необхідно мати пристрої, які забезпечують безперебійне постачання електроенергії для безперервної роботи приладів. А особливо важлива подача електроенергії зі стабільною напругою для сучасних спектральних приладів, які при зміні напруги в електромережі можуть давати помилкові результати, а в найгіршому випадку навіть вийти з ладу.

            У Науково-технологічному комплексі «Інститут монокристалів» НАН України використовується безліч приладів для наукової роботи, зокрема у відділі люмінесцентних матеріалів та барвників ім. Б.М. Красовицького проводяться дослідження з використанням спектрофлуориметру «ChronosFD» (ISS Inc.), який дозволяє вимірювати стаціонарні спектри та часи життя флуоресценції барвників, спектрофлуориметру «Cary Eclipse» (Agilent) для дослідження стаціонарних спектрів флуоресценції барвників та спектрофотометру «Lambda 35» (PerkinElmer) для дослідження спектрів електронного поглинання. Саме для підтримку роботи цих приладів було встановлено джерело безперебійного живлення «PowerWalker VFI6000 TGB». Завдяки цьому науковці мають можливість продовжити роботу та розробляти нові матеріали для медичної діагностики та медико-біологічних досліджень, таких як імунологічні дослідження, отримання даних про структуру білків, діагностика інфекційних захворювань тощо.

        

           Ми вдячні усім благодійникам, особливо Інституту органічної хімії з міста Прага та Благодійній організації "Мирне небо Харкова", які долучилися до кампанії "Help SSI ISC", що дозволило НТК отримати джерело безперебійного живлення (UPS). Наразі ми можемо якісно виконувати свою роботу у цей нелегкий для всіх нас час.