Візит наукового журналіста Річарда Стоуна до НТК

                В рамках візиту наукового журналіста Річарда Стоуна до Харкова відбулася зустріч керівництва Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України у складі генерального директора академіка Володимира Семиноженка, першого заступника генерального директора члена-кореспондента Валентина Чебанова, директора Інституту монокристалів члена-кореспондента Ігоря Притули та виконуючого обов'язки директора Інституту сцинтиляційних матеріалів доктора наук Андрія Бояринцева.

               

               Наші науковці ознайомили гостя з сучасними розробками НТК «Інститут монокристалів» в галузі створення органічних сцинтиляторів та виробів на їх основі, оптоелектронних виробів для потреб економіки, лікарських засобів, препаратів для збереження сільськогосподарської продукції тощо.

               

               В ході зустрічі також піднімалося питання залучення міжнародної допомоги для підтримки роботи наукових установ України в умовах воєнного стану.

 Довідково: Річард Стоун — старший науковий редактор студії Tangled Bank при Медичному інституті Говарда Х'юза, де він займається науковим змістом документальних та інших фільмів, а також керує співпрацею зі ЗМІ. Здобувши ступінь з біології в Корнельському університеті в 1988 році, Річ був аспірантом з біофізики в Пенсільванському університеті, перш ніж виявив своє покликання як науковий комунікатор. Він отримав ступінь у галузі наукових комунікацій у Каліфорнійському університеті в Санта-Круз, потім проходив стажування в The Washington Post і Science, перш ніж приєднатися до Science як штатний кореспондент у 1991 році де пропрацював до квітня 2018 року редактором міжнародних новин.Річард Стоун був стипендіатом програми Фулбрайта. Протягом чотирьох років був редактором європейських новин в офісі Science у Кембриджі, Великобританія, а також працював редактором азіатських новин у Пекіні. Отримав нагороди за статті в журналах Science, Discover, Smithsonian та National Geographic, також є автором книги «Мамонт: Воскресіння гіганта льодовикового періоду».