НТК “Інститут монокристалів” сформував унікальний комплекс спектроскопічних методів досліджень

         Приємна новина: в НТК «Інститут монокристалів» у відділі аналітичної хімії ім. А.Бланка з'явився унікальний для України метод аналзіу - мас-спектрометрія з індуктивно зв’язаною плазмою. Придбання  обладнання такого рівня дозволить нам суттєво розширити перелік об’єктів для дослідження та підвищити рівень наших аналітичних послуг.

        Оновлення матеріально-технічної бази є пріоритетом нашого Комплексу. Багато років, незважаючи на вкрай обмежене бюджетне фінансування, за рахунок грантів, спецфонду і цільових програм ми систематично оновлюємо власну базу унікального наукового і технологічного обладнання і створюємо сучасну наукову і науково-технічну інфраструктуру, що дозволяє здійснювати наукові дослідження на високому світовому рівні та бути рівноправним партнером міжнародних проєктів. 

         Науково-дослідне відділення хімії функціональних матеріалів - провідний науковий центр дослідження складу та будови лікарських препаратів та їх компонентів - з 2013 року має атестацію Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, а з минулого року отримало  статус уповноваженого центру з контролю якості лікарських засобів.

         За запитами Держлікслужби та вітчизняних фармацевтичних підприємств висококваліфіковані співробітники Комплексу контролюють якість лікарських препаратів та їх компонентів, допомагають в розробці нових лікарських форм, методик їх аналізу, що є необхідною умовою для  реєстрації на ринку України.

        Арсенал спектроскопічних методів В НТК “Інститут монокристалів” на сьогодні є унікальним в галузі фізичних та фізико-хімічних методів дослідження складу хімічних сполук та матеріалів:

  • мас-спектрометрія з індуктивно-зв’язаною плазмою
  • спектроскопія ядерного магнітного резонансу
  • атомно-емісійна спектрометрія з індуктивно-зв’язаною плазмою
  • рентгенофлуоресцентна спектроскопія
  • атомно-абсорбційна спектроскопія
  • ІЧ-спектроскопія та молекулярна абсорбційна спектроскопія

та інші методи.

         

        

       Крім того, ці методи досліджень наші спеціалісти в рамках чинної атестації установи використовують для аналізу промислової продукції, об’єктів навколишнього середовища, брухту та відходів дорогоцінних металів, сплавів на основі заліза, що містять дорогоцінні метали, афінованих дорогоцінних металів, стічних, поверхневих та природних вод, сировини та харчових продуктів, ґрунтів, зразків електронного/електричного обладнання, іграшок, медичного обладнання та спортивного інвентарю на вміст контрольованих компонентів.

З питань співпраці звертатися до заступника генерального директора Костянтина Бєлікова, ел.пошта: belikov@isc.kh.ua