На Донеччині загинув наш співробітник, капітан, командир взводу вогневої підтримки Андрій Пальоха

              

         22 березня під час виконання бойового завдання по утриманню позицій від ворожого наступу в зоні проведення бойових дій на Донеччині загинув наш співробітник, капітан, командир взводу вогневої підтримки Андрій ПАЛЬОХА.

        Прощання з Воїном відбулось на Алеї Слави міста Ромни. На церемонію прощання прийшли рідні, близькі, керівництво громади, колеги з Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України, друзі, знайомі, однокласники, побратими загиблого та просто небайдужі мешканці громади, щоб висловити останню пошану та вдячність Воїну. 
        Андрій народився 7 серпня 1974 року в місті Харкові. У 1991 році закінчив Харківську школу №55. У 1998 році здобув кваліфікацію «інженер-механік» на факультеті «Технології виробництва літальних апаратів» Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».  Закінчивши воєнну кафедру, отримав звання молодшого лейтенанта.  З 2006 року Андрій займався підприємницькою діяльністю. З 2010 року почав працювати в Інституті сцинтиляційних матеріалів Національної академії наук України  на посаді провідного інженера сектору впровадження технології виробництва пластмасових сцинтиляторів, з 2015 року на посаді провідного інженера відділу матеріально-технічного постачання. З 20 лютого 2015 року по 6 вересня 2017 року був призваний на військову службу під час мобілізації командиром зенітного взводу 15 окремого мотопіхотного батальйону 58 окремої мотопіхотної бригади.  7 вересня 2017 року повернувся до ІСМА НАН України, де продовжував працювати на посаді провідного інженера відділу матеріально-технічного постачання. У 2018 році Андрія було переведено на посаду провідного інженера сектору впровадження технології виробництва пластмасових сцинтиляторів. 7 вересня 2020 року Андрій Пальоха  був призваний на військову службу за контрактом.

       З 2020 року Андрій служив у Роменському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на посаді старшого офіцера мобілізаційного відділення, а  у кінці 2021 року пішов на військову службу до територіальної оборони. У складі ТРО боронив Сумський кордон та воював на Донецькому напрямку. Був командиром взводу вогневої підтримки 152 батальйону територіальної оборони Збройних сил України.

         Відповідальнісь, оптимізм і спокій у будь-якій ситуації — головні якості Андрія ПАЛЬОХИ. Основним для нього було збереження особового складу. Від завжди дбав про хлопців, з якими служив.
         
        21 березня 2024 року зв'язок з захисником обірвався. Андрій вважався безвісти зниклим з 22 березня 2024 року. Майже два тижні рідні жили надією. І тільки нещодавно стали відомі деталі загибелі Захисника. Його  серце перестало битися на полі бою 22 березня 2024 року під час ворожого артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Терни Краматорського району Донецької області. 

      Андрію тепер навіки 49...

     

Вічна пам'ять загиблому Захиснику – Андрію ПАЛЬОСІ! Ніколи не забудемо, якою ціною виборюється мир та незалежність України!

Співчуття рідним та близьким!