Долучати молодь до науки якомога раніше!

          Надзвичайно важливо для студентів у процесі навчання підкріплювати свої знання практичним розумінням. Адже ніяка теорія не допоможе зануритися у світ реального. Екскурсії  до наукових установ дають можливість краще зрозуміти суть обраної професії, усвідомити свої можливості, розширити горизонти знань. 
          В традиціях Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України – долучати молодь до науки якомога раніше, особливо тих, хто прагне щось робити самостійно. На базі НТК студенти можуть виконувати свої науково-дослідні роботи. Також вже багато років під девізом «Наука - це круто» проводяться екскурсії до лабораторій, виставкової зали нашого Комплексу. 
          В рамках проведення навчальних екскурсій, відбулася зустріч студентів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (НТУ "ХПІ") з нашими провідними науковцями.  Кандидат хімічних наук Анатолій Татарець - керівник відділу  ознайомив відвідувачів з роботою відділу люмінесцентних матеріалів та барвників ім. Б.М. Красовицького у рамках  наукової програми НТУ "ХПІ" «Технології органічних речовин, харчових добавок та косметичних засобів». Інтерес та зацікавленість студентів викликали всі експонати виставкової зали нашого Комплексу.
         Такі екскурсії – це шанс для студентів ближче пізнати специфіку роботи науковців, отримати багато корисної інформації з першоджерел,
поспілкуватися зі справжніми знавцями своєї справи та уявити себе в майбутньому. Сподіваємось, що такі зустрічі зацікавлять наукою, залучать до наукового пошуку та подальшого фахового наукового спрямування.