Колаборація 3DET в CERN, за участю ETH Zurich, Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України та інших інститутів, досягла значущого кроку, розробивши повністю 3D-друкований монолітний детектор

  

       У журналі CERN Courier  опубліковано статтю про 3D-друк пластикових сциниляторів, використання яких є важливим для експериментів у фізиці високих енергій. Вчені Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України разом із іншими учасниками колаборації "The 3DET" (3D printed detector) такими як CERN, ETH Zurich та the School of Management and Engineering Vaud, беруть активну участь у впровадженні методів адитивного виробництва для спрощення процесів виробництва та збірки детекторів.

        У статті описано використання детекторів із пластиковими сцинтиляторами у експериментах з фізики високих енергій, акцентовано увагу на вартості та можливості трекінгу частинок з часовим розділенням менше однієї наносекунди. Наступне покоління детекторів із пластиковими сцинтиляторами має на меті інструментувати великі об'єми з дрібною 3D-сегментацією. Колаборація 3DET в CERN, за участю ETH Zurich та інших інститутів, досягла значущого кроку, розробивши повністю 3D-друкований монолітний детектор, демонструючи інноваційність технологій для спрощеної збірки без наступних етапів обробки.

Джерело: http://www.isma.kharkov.ua/uk/news/item-864