Привітання Президента НАН України академіка Анатолія Загороднього з нагоди 105-ї річниці від дня заснування Національної академії наук України.


     

         Вельмишановні колеги, дорогі друзі!

         Щиро та сердечно вітаю вас із 105-ю річницею від дня заснування Національної академії наук України!
Сьогодні наша Академія перегортає ще одну сторінку своєї величної історії, яка розпочалася в далекому 1918 році. За цей час НАН України пройшла дійсно великий шлях, стала найбільшою науковою організацією України, широко знаною у світі. На всіх етапах історичного поступу України науковці Академії самовіддано і плідно працювали над розв'язанням питань першорядного загальнонаціонального значення. Вони створювали наукові підвалини для піднесення промисловості й сільського господарства, зміцнення оборонної могутності держави, сфер освіти і культури. І ми по праву можемо пишатися досягненнями наших науковців, які збагатили скарбницю вітчизняної і світової науки унікальними розробками та винаходами.
        Сьогодні, коли наша держава переживає складні й драматичні часи, Національна академія наук докладає усіх можливих зусиль для захисту нашої державності та наближення перемоги України у боротьбі з російськими окупантами. Поряд із проведенням фундаментальних досліджень з пріоритетних напрямів світової науки, наші науковці зосереджені на роботах, пов'язаних із зміцненням обороноздатності та безпеки країни, допомозі Збройним силам України, вирішенні складних завдань післявоєнної відбудови.
Впевнений, що Національна академія наук України гідно пройде крізь важкі виклики сьогодення й надалі відіграватиме вагому роль у відновленні та розвитку нашої держави. Ми маємо зробити все від нас залежне для того, аби наші винаходи і відкриття давали реальну користь на благо українського народу.
       Звісно, реалізація усіх планів неможлива без наших талановитих науковців. Пишаюся і дякую кожному, хто у цей важкий час не полишив своїх обов'язків і став прикладом стійкості та відданості науці й Академії.
Ще раз вітаю зі знаковою датою в житті Національної академії наук України! Бажаю всім міцного здоров'я, плідного наукового пошуку, вагомих професійних здобутків, а також найскорішої перемоги над ворогом, миру рідній українській землі та процвітання нашій Академії.
      А ще хочу подякувати незламним Збройним Силам України, які героїчно захищають нашу свободу і незалежність, дають нам змогу відзначати 105-річчя нашої Академії.
     Президент Національної академії наук України Анатолій ЗАГОРОДНІЙ

Джерело : https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/news/Pages/View.aspx?MessageID=10785

Приєднуємося!