Підписано Угоду про наукове та науково-освітнє співробітництво

         Науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» НАН України є унікальною багатогалузевою науковою установою, що динамічно розвивається, враховуючи потреби часу, впроваджує кращі світові та вітчизняні інноваційні технології.
         НТК «Інститут монокристалів» НАН України є місцем стажувань і наукових досліджень, працевлаштування та кар'єрного росту для студентів і випускників хімічного, фізичного та фармацевтичного профілю.
        За останні 5 років в НТК пройшли практику понад 500 студентів, виконано більше 100 дипломних робіт. 
        Так, нещодавно відбулося підписання Угоди про наукове та науково-освітнє співробітництво між Державною науковою установою «Науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» Національної академії наук України» та Сумським державним університетом. Документ про співпрацю підписали перший заступник генерального директора НТК ІМК чл.-кор. НАН України Валентин Чебанов та ректор Сумського державного університету (СумДУ) Василь Карпуш.
        В ході зустрічі були обговорені актуальні питання співробітництва між установам та було визначено основні напрямки спільної діяльності.
Підсумком зустрічі стало прийняття рішень про низку першочергових спільних дій щодо розвитку співпраці.
      Так, наразі в рамках співробітництва вже проходить перша практика студентів СумДУ в лабораторіях Комплексу, на жаль онлайн, з урахування безпекових заходів: наші провідні науковці читають лекції та проводять практичні і лабораторні заняття за допомогою відеозвязку.
      Валентин Чебанов висловив упевненість, що підписання Угоди сприятиме ефективнішому залученню молоді до НТК, та сподівання, що завдяки ЗСУ в наступному році, не остерігаючись обстрілів, студенти будуть приїжджати до нас на практику.
      Розраховуємо на тісне і взаємовигідне співробітництво!