Анонс. Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar) запрошує на лекцію проф. Карела Коломазніка (Prof. Ing. Karel Kolomazník)

18 липня о 16.00 за київським часом запрошуємо науковців, аспірантів, студентів, викладачів та всіх охочих приєднатися до чергової онлайн-лекції Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), започаткованого Науково-дослідним відділенням хімії функціональних матеріалів Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України.

Лектор: Проф. інженерії Карел Коломазнік (Prof. Ing. Karel Kolomazník), професор в Університеті Томаша Бати в Зліні (Чехія), факультет прикладної інформатики. Основні наукові напрямі пов'язані з моделюванням процесів виробництва природних і синтетичних полімерів з метою їх раціоналізації та оптимізації, розробкою та впровадженням технологій переробки потенційно небезпечних відходів м'ясної, харчової та шкіряної промисловості, а також з оптимізацією відповідних виробничих процесів.

Тема лекції: Лужний гідроліз відходів хрому. Технологія замкнутого циклу.(The alkaline hydrolysis of chromic wastes. A closed-loop technology). У лекції обговорюється важливість поводження з хромованими виробами з точки зору захисту здоров'я користувачів, особливо взуття. Розглядатиметься тема сталого розвитку і необхідності вирішувати питання безвідходних технологій переробки відходів шкіряно-взуттєвої промисловості. Детально описано технологію лужного гідролізу хромових і титан-хромових відходів шкіряної промисловості, включаючи потенційне використання отриманих гідролізатів для органічного землеробства та як допоміжних продуктів для будівництва. Коротко буде описана теорія транспортних процесів і кінетики гетерогенних реакцій.


Zoom link:
https://us02web.zoom.us/j/4590042894?pwd=dEZzSjlMbEdkQnhNODZYYjJoekVPUT09 
Meeting ID: 459 004 2894
Passcode: Ch24022022
Деталі за посиланням: https://www.isc.kh.ua/en/seminar 


Координатор заходу: член-кореспондент НАН України, професор Валентин Чебанов (chebanov@gmail.com ; info@isc.kh.ua ).
Мова семінару — англійська.
Участь вільна.
Ми раді запросити вас долучитись до нашого заходу та отримати нові знання та позитивні емоції. Це можливість не тільки розширити свої професійні зв'язки, а й розвиватися.
Просимо поширити цю новину для того, аби якомога більше колег дізналися про засідання Харківського хімічного семінару.

Коротко про захід: Виповнився рік відтоді, коли вчені Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів НТК «Інститут монокристалів» НАН України започаткували й удоступнили для широкого кола науковців Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar), на якому з доповідями та лекціями виступають провідні науковці-хіміки світу. Зокрема, курс лекцій прочитали Нобелівські лауреати Жан-Марі Лен, Жан-П'єр Соваж, Річард Робертс, Курт Вютріх а також провідні професори з Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США, Нідерландів і інших країн. За рік проведення Харківського хімічного семінару відбулося більше 25 лекцій, в яких взяли участь понад 6000 учасників (безпосередньо на засіданнях та через YouTube канал).

Відео усіх лекцій Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), а також детальну інформацію про засідання можна знайти за посиланням: https://www.isc.kh.ua/en/seminar