Відкриття благодійної виставки живопису Світлани Бараннік "Мій Ізюм"

              

         У читальній залі науково-технічної бібліотеки НТК "Інститут монокристалів" НАН України відбулося урочисте відкриття благодійної виставки живопису Світлани Бараннік, яка раніше працювала у нашому Комплексі, а зараз активно займається волонтерською діяльністю. 

        До відкриття долучилися  керівництво нашого НТК, завідувачка Ізюмською дитячою бібліотекою Оксана Завгородня (он-лайн) та усі небайдужі. Жива та зворушлива атмосфера заходу дозволила всім відчути єдність, прагнення до скорішого відновлення мирного життя та відродження України. 

           

         Володимир Семиноженко привітав родину Баранніків та відзначив: "Така небайдужа родинна ініціатива створює саме той дух, що панує  в  команді нашого НТК. Дуже символічно, що проект Світлани поєднує творчість, мистецтво, освіту та науку – все, що формує наш унікальний світогляд, наші духовні та культурні цінності, код нашої національної ідентичності". 

        Валентин Чебанов у своєму виступі зазначив: "Від того, які книжки будуть читати наші діти, залежить наше майбутнє, адже освіта починається саме  з бібліотеки. Сподіваюсь, що завдяки спільним зусіллям Ізюмська біблотека поповниться новими книжками, а в її стіни повернеться життя". 

       Борис Гриньов: "Зруйнована бібліотека - це ті рани, які ми повинні лікувати разом, підтримуючи один одного. Немає сумнівів, що ми все здолаємо, відновимо і наша країна буде ще кращою та  з кожним кроком сильнішою".

       Ініціатива Світлани Бараннік дуже важлива і, як ніколи, на часі. Адже саме під час війни, коли руйнуються міста, школи, бібліотеки, культурні і історичні пам'ятки дуже важливо протиставити цьому процес творення, конструктиву, віру в гуманістичні загальнолюдські цінності. Світлана малює з дитинства, а Ізюм завжди був місцем затишних пленерів в гостях у бабусі. Тепер Світлана малює Ізюм щоб показати, який він прекрасний і дивовижний, а не лише понівечений і зруйнований, яким його вже всі бачили в новинах.

       

      Усі бажаючі зможуть познайомитися з творчістю молодої талановитої художниці, виставка працюватиме упродовж двох тижнів з 10 до 14 години. Долучайтесь! 

      Ви теж маєте можливість зробити вклад у відродження Ізюмської дитячої бібліотеки, долучившись до нашого збору на книги для міської бібліотеки: принести в дар книжки українською мовою, а також задонатити на збір для купівлі нових.

     Відео відкриття виставки за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=anz9zDlNPa8&t=7s&ab_channel=SergeyBarannik