Стаття "Заколот заколотом, а ізоляція Росії-терориста за розкладом" в інтернет виданні "Gromada Group" щодо виступу академіка НАН України Бориса Гриньова на 212 Раді ЦЕРН

             

     Академік Борис Гриньов у першому ряду (праворуч). Фото Фейсбук.

      У інтернет виданні "Gromada Group" вийшла стаття наукового журналіста Олени Зеленіної "Заколот заколотом, а ізоляція Росії-терориста за розкладом" щодо заяви  директора Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України, академіка НАНУ Бориса Гриньова  на 212-му засіданні Ради CERN.

      Як повідомив академік Гриньов, за минулий час Росія встановила власні альтернативні канали постачання мікроелектроніки, високоточного обладнання шляхом контрабанди через треті країни, які разом працюють в проектах CERN.  У своєму виступі Борис Гриньов наголосив: 

    - Це наукова війна із застосуванням високих технології. Агресор використовує будь-яку можливість, щоб виробляти зброю та отримати технічну експертизу. Ні за яких обставин у ЦЕРН не повинна продовжуватися співпраця з Росією, Білоруссю та ОІЯД. ЦЕРН як прихильник «Науки заради миру» не може продовжувати працювати пліч о пліч з тими, хто використовує науку для пригнічення і війни.

     Завдяки активності української делегації, 8 березня 2022 року Рада ЦЕРН заявила про намір розірвати угоди про співпрацю з Росією та Білоруссю після закінчення терміну їхньої дії у 2024 році. 

     Повний текст статті за посиланням: https://gromada.group/news/statti/27199-zakolot-zakolotom-a-izolyaciya-r...

      Текст виступу Б.Гриньова: https://www.facebook.com/borigrin