Вони нас захищають. Герої серед нас.

       Під час реабілітації після другого поранення ми зустрілися з нашим співробітником Андрієм Крамаренком - молодою людиною, яка захищає нашу країну у війні з росією.
       Андрій - спортсмен, любить плавання, футбол, волейбол, статний, широкоплечий і дуже позитивний хлопець.
       Крамаренко Андрій два роки працював в НТК слюсарем з ремонту та обслуговування систем вентиляції та кондиціювання, а з жовтня 2022, приєднавшись до лав Збройних Сил України під позивним "Крамар" захищає нас і нашу Україну.
       Андрій - командир штурмової роти. Під його командуванням служать представники багатьох мирних професій: оператор пошти, лікар-паталогоанатом, вантажник, ювелір. Він та його рота воювали на різних ділянках східного фронту – переважно на лінії зіткнення. На Донецькому напрямку поблизу Соледару та Бахмутському напрямку (Берхівка). За цей час виконуючи бойові завдання Андрій був двічі поранений, перше поранення отримав під час захисту Соледару, друге під Бахмутом, поблизу населеного пункту Берхівка.
       Про перше поранення Андрій буденно розповідає: "Ми потрапили під обстріл, і снаряд розірвався поряд, і неначе молотом вдарило по спині, далі нічого не пам'ятаю... Потім у госпіталі зашили, підлікували контузію".
       Після цього поранення, пролікувавшись два тижні в госпіталі, написав відмову від подальшої реабілітації, бо була поставлена задача утримувати населений пункт. Він сказав : «Було так треба, хлопцям була потрібна допомога».
       Про друге - осколкове в плече - зазначає що все добре, тільки рука погано піднімається....
       З давніх давен поранення, отримане воїном на полі битви, вважалося незаперечною ознакою звитяги та жертовності.
       За особисту мужність і героїзм, самовіддані дії під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку в умовах, пов'язаних із ризиком для життя, Андрія Крамаренка нагороджено відзнакою Міністерства оборони України – медаллю «За жертву крові в боях за волю України».
       Андрію, дякуємо за захист, вітаємо з почесною нагородою, бажаємо здоров'я та скорішого повернення додому і до нашого колективу з Перемогою!