Пам'ятаємо наших героїв!


         3 травня 2023 р. під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Кремінна Луганської області загинув боєць Національної гвардії
України, наш колега та співробітник Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України Ігор Олегович Галкін.
Ігор Галкін народився 30 листопада 1993 р. у місті Харкові, закінчив академічну гімназію № 45, Харківський автодорожній технікум та Харківський автомобільно-дорожний інститут.
          У листопаді 2015 року розпочав працювати у відділі впровадження науково-технічних розробок Комплексу , де вирощував монокристали
працюючи разом зі своїм батьком.
Зранку 24 лютого 2022 року, одразу після нічної зміни, Ігор з батьком та братом добровільно пішли до військкомату. І вже наступного дня він став до лав захисників Вітчизни солдатом 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України, отримавши позивний «Студент».
         Ігор Галкін брав участь у боях за Харківщину: у звільненні Балаклії та Ізюму, за що був нагороджений військовою відзнакою за визволення м. Балаклії. Був двічі поранений. Друге важке поранення з контузією отримав у грудні 2022 року, але він знову повернувся на фронт ще не повністю відновившись.
        За мужність та відвагу проявлені у бою 3 травня 2023 р. біля міста Кремінна його представлено до нагороди орденом «За мужність» (посмертно).
Ігор Галкін загинув у цьому бою півроку не доживши до свого 30-річчя. Ми завжди пам'ятатемо його як щиру справжню Людину, яка здійснила
подвиг заради нас.
Воїна поховали на Алеї Слави на Харківському кладовищі №18.

           Вічна пам'ять і слава українському воїну Ігореві Галкіну, який захищав Батьківщину та кожного з нас та ціною власного життя відстоював майбутнє для усіх нас!
           Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях!