16-17 березня відбулися загальні збори співробітників суб'єктів НТК «Інститут монокристалів» НАН України.

            16-17 березня відбулися загальні збори співробітників суб'єктів НТК «Інститут монокристалів» НАН України.
Традиційно під час засідання відбулись звіти керівників суб'єктів Комплексу:
академік НАН України Борис ГРИНЬОВ (Інститут сцинтиляційних матеріалів НАН України), чл.-кор. НАН України Валентин ЧЕБАНОВ (НДВ хімії функціональних матеріалів), чл.-кор. НАН України Ігор ПРИТУЛА (Інститут монокристалів НАН України), Тарас ВІННІЧЕНКО ( директор ДП Завод хімічних реактивів) , в яких було проаналізовано діяльність колективів під час війни та запропоновані стратегічні напрямки розвитку на наступний період.
        Під час доповідей одним з головних було питання нарощування потужностей, незважаючи на всі складності військового часу. Адже, попри всі втрати, яких зазнав НТК «Інститут монокристалів» з початком війни, вже в четвертому кварталі 2022 року колективу вдалося досягти показників 2021р.
        Під час підсумкового виступу генеральний директор Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" академік НАН України Володимир Семиноженко висловив щиру вдячність всьому колективу за наполегливу і самовіддану працю і збереження командного духу, завдяки чому вдалося зберегти обладнання та інфраструктуру і забезпечити безперебійну роботу Комплексу.
        «Цьогорічне зібрання проходить у дні, коли наша країна бореться за своє існування. Повномасштабне вторгнення росії на територію України кардинально змінило все наше життя. Проте, незважаючи на всі випробування, наш НТК продовжує працювати за всіма напрямками. І хоча плата за це дуже велика, ми стаємо сильнішими та згуртованішими і рухаємося вперед», - зазначив Семиноженко.
        Також він запевнив колектив , що адміністрація НТК зі свого боку зробить усе можливе для підтримки кожного члену колективу і подальшої ефективної роботи Комплексу.