Наукове обладнання повертається до роботи!


            В результаті російської агресії та масових ракетних обстрілів критичної інфраструктури були суттєво пошкоджені енергомережі країни, що призвело до частих перевантажень та відключень електрики у містах.
            НТК "Інститут монокристалів" спільно з БО "Мирне небо Харкова" протягом жовтня-грудня 2022 року провели кампанію залучення благодійних коштів на придбання потужних джерел безперебійного живлення (ДБЖ), для попередження виходу з ладу унікального наукового обладнання Комплексу.
            Зважаючи на величезний попит на потужні ДБЖ на 6-10 кВт, вони виявилися в дефіциті. Проте, наприкінці січня - на початку лютого вдалося придбати та встановити перші потужні джерела.


     

              На фото - науковці Комплексу проводять аналіз лікарських засобів на мас-спектрометрі з індуктивно зв'язаною плазмою, підключеного до потужного джерела на 10 кВт.
             Колектив Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України дякує усім благодійникам, особливо Інституту органічної хімії з міста Прага, які долучилися до кампанії "Help SSI ISC".