Петеру Лангеру вручено відзнаку "Почесний доктор НТК"

  

          Сьогодні, 1 лютого 2023 року аспірантка НТК Карина Кулик вручила відзнаку почесного доктора Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України завідувачу кафедри органічної хімії Університету Ростока, професору Пітеру Лангеру (на фото). 
           Нагороду професору Лангеру присуджено 9 червня на Вченій раді НТК "Інститут монокристалів" НАН України за його багаторічну діяльність у сприянні співпраці між Університетом Ростока та Україною, за його загальні академічні досягнення та за його відданість допомозі біженцям.   
         У робочій групі професора Лангера працювали численні українські студенти та науковці. Спільно опубліковано понад 60 наукових статей високого рангу в галузі органічної хімії. Робота передбачає синтез нових молекул, які можуть бути важливими для розробки ліків або нових функціональних матеріалів. Професор Лангер читав численні наукові лекції в Україні.
          Лише нещодавно, у травні 2022 року, у Харкові відбулася лекція онлайн.
«Під час лекції на задньому плані можна було почути віддалений удар бомби», — каже професор Лангер. «Руйнування чудового міста Харкова та інших українських міст, а також великі людські страждання викликають у мене великий сум.» Останніми місяцями професор Лангер брав участь у допомозі біженцям. Він міг допомогти з організацією проживання та як російськомовний перекладач у центральному приймальному пункті в Ростоку.
        «Нагорода — велика честь для мене, якій я дуже радий», — каже професор Лангер. «Для нас у Ростоку дуже важлива співпраця з Україною, і ми її обов'язково продовжуватимемо».
 
Докладніше: https://www.uni-rostock.de/universitaet/kommunikation-und-aktuelles/medi...