НТК «Інститут монокристалів» НАН України отримав від Держлікслужби України Cвідоцтво про атестацію

            НТК «Інститут монокристалів» отримав від Держлікслужби України чергове Cвідоцтво про атестацію, що підтверджує право проведення незалежного лабораторного контролю якості та безпеки лікарських засобів.
            Створення одного з найкращих в Україні аналітичних центрів з організації незалежного лабораторного контролю якості та безпеки лікарських засобів - результат багаторічної наполегливої праці всього НТК і особливо Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів. Важливим кроком на цьому шляху було укладення Меморандуму між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Національною академією наук України та НТК «Інститут монокристалів щодо створення на базі нашої установи Уповноваженого центру з контролю якості лікарських засобів.
            В нашому Центрі використовуються найбільш передові та унікальні для фармацевтичної галузі методи досліджень – спектроскопія ядерного магнітного резонансу, рентгенівська монокристальна та порошкова дифрактометрія. Нова галузь атестації доповнена ще одним унікальним методом – мас-спектрометрією з індуктивно-зв'язаною плазмою. Це значно розширює можливості Центру щодо контролю вмісту елементних домішок у фармацевтичних препаратах відповідно до вимог Європейської та Американської фармакопей.