Наступного року науковці з України та Швейцарії зможуть взяти участь у конкурсі спільних дослідницьких проєктів!

  

          Наступного року науковці з України та Швейцарії зможуть взяти участь у конкурсі спільних дослідницьких проєктів!

          НФДУ зміцнює двосторонню співпрацю зі Швейцарським національним науковим фондом (SNSF).
          На початку цього літа НФДУ та SNSF підписали меморандум про взаєморозуміння, що передбачав поглиблення співпраці між установами. Сьогодні ми раді оголосити про конкурс дослідницьких проєктів, на який можуть спільно подавати заявки дослідники зі Швейцарії та України. Варто зазначити, що заявники абсолютно вільні у виборі тем.
         Проєкти, що будуть подані на конкурс НФДУ та SNSF, зможуть тривати до трьох років. Вони будуть фінансуватися за рахунок SNSF. Очікується, що перший конкурс нової двосторонньої програми буде оголошено взимку 2023 року. Тому дослідникам з України та Швейцарії, які бажають взяти участь, радимо почати налагоджувати комунікацію один з одним уже зараз!
         Крім того, НФДУ також став організацією-партнером бази даних AcademiaNet, управлінську функцію якої виконує SNSF. База містить понад 3500 профілів видатних жінок-науковиць з усіх напрямків досліджень по всій Європі. Жінки, допущені до програми, повинні бути номіновані європейськими науковими організаціями враховуючи певні критерії.
          Після підписання угоди з AcademiaNet НФДУ може номінувати найкращих дослідниць з України на включення їх до міжнародної бази даних! Зовсім скоро ми розпочнемо процес визначення перших номінанток, тому просимо слідкувати за новинами на нашому офіційному сайті та в соціальних мережах.

Джерело: https://nrfu.org.ua/news/nfdu-ta-snsf-zapustyat-spilnyj-konkurs-u-2023-r...