Рішення Вченої ради НТК

            10 листопада відбулося засідання Вченої ради НТК, на якому було вирішено подати два проєкти на конкурс наукових і науково-технічних (експериментальних) робіт за напрямом використання бюджетних коштів «Підтримка пріоритетних для держави наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок» за бюджетною програмою «Підтримка розвитку пріоритетних напрямів наукових досліджень» на 2023–2024 роки.:
            За проєктом «Розробка компонентів антимікробних лікарських препаратів для підвищення ефективності їх дії та запобігання резистентності мікроорганізмів» під керівництвом чл.-кор. НАН України Валентина Чебанов очікується отримати сполуки, які запобігатимуть появі резистентності до визначеного класу антибіотиків.
            Проєкт «Багатокомпонентні сцинтиляційні елементи для систем радіаційного контролю атомних станцій» під керівництвом д.ф.-м.н. Петра Жмуріна в галузі технологій тепло-, електро- та атомної енергетики для забезпечення енергетичної безпеки України» спрямований на створення сцинтиляційних детекторів для реєстрації α,β- часток та нейтронів.