«Про науку. Компетентно» з ведучим – академіком Володимиром Семиноженком для YouTube-каналу НАН України.

               «Китай – це країна-цивілізація, яка впливає і впливатиме на те, як виглядатиме світ»  Інтерв'ю в. о. директора Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України доктора філософських наук Віктора Кіктенка програмі «Про науку. Компетентно»

             Про те, на яке місце у новій світовій геополітичній системі претендує Китай, на чию користь закінчиться його протистояння із Заходом і якими будуть українсько-китайські відносини, вчений розповів в інтерв'ю програмі «Про науку. Компетентно» (ведучий – академік Володимир Семиноженко) для YouTube-каналу Національної академії наук України.

          «Китай взагалі (і сучасний Китай зокрема) має займати одне з головних, центральних місць і в українському науковому обговоренні, і в українському суспільстві. Тому що ця країна впливає і надалі впливатиме на те, як виглядатиме світ. Річ у тім, що Китай – усе-таки дещо інакша країна, країна-цивілізація, як її називають науковці. І в цьому її велика відмінність. Немає жодного іншого такого феномену і дуже складного об'єкту дослідження», – наголошує виконувач обов'язків директора Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України, завідувач відділу Азіатсько-Тихоокеанського регіону цього Інституту, президент Української асоціації китаєзнавців доктор філософських наук Віктор Кіктенко.

Докладніше за посиланням: https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=9235