Володимир Семиноженко на відкритті Інноваційного кампусу та українсько-американській конференції, присвяченій питанням комерціалізації науково-технічних розробок .

         27 січня 2022 року в Харкові відбулось офіційне відкриття Інноваційного кампусу (Innovation Campus)на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». На заході були присутні міністр освіти та науки України С.М. Шкарлет, губернатор Харківської області О.В. Синегубов, мер Харкова І.А. Терехов, генеральний директор науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» голова Північно-Східного наукового центру МОН і НАН України академік В.П. Семиноженко, ректори провідних вишів та інші представники наукової громадськості.

    

        Інноваційний кампус - це перший проєкт в Україні, що поєднує IT-навчання, школу підприємництва та коворкінг. Innovation Campus НТУ «ХПІ» увійшов до десятки найкращих на всесвітньому конкурсі QS-Wharton Reimagine Education Awards 2021, який оцінює новаторські педагогічні підходи. Цей проєкт передбачає перехід до проєктної схеми навчання, яка спрямована на набуття практичних навичок для створення конкретних продуктів.

         Також в рамках заходів за підтримки Національної академії наук України відбулась українсько-американська конференція, присвячена питанням комерціалізації науково-технічних розробок науково-дослідними та освітніми установами. Місцем її проведення став перший міжнародний технологічний інкубатор eo Business Incubators на базі Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

    

      Як зазначив у своєму виступі академік Семиноженко: «Наразі конче потрібно розвивати високотехнологічні сфери. Для цього Харків має все необхідне: потужну освітню базу, гарні наукові традиції, високотехнологічну промисловість, лідерство в багатьох передових напрямках. Поєднання всіх цих факторів плюс державна політика, яка стимулюватиме інноваційну економіку, плюс ініціативи приватного бізнесу, і дадуть той синергетичний ефект, який забезпечить Україні впевнений рух до сучасної інноваційної економіки».