Анонс. Перший інтерактивний онлайн-семінар із трансферу технологій за проєктом FIT-4-NMP програми «Горизонт 2020»


 

 

2–3 лютого 2022 року в межах проєкту FIT-4-NMP програми «Горизонт 2020» відбудеться Перший інтерактивний онлайн-семінар із трансферу технологій.

Цей захід призначений для осіб, відповідальних за налагодження співпраці між науковими організаціями та промисловістю, які бажають розширити навички й поглибити знання про особливості співпраці між науковими колами і промисловістю та впровадження результатів наукових досліджень і розробок у виробництво.

Мета навчання:

  • широкий огляд завдань, які виконують спеціалісти й офіси з трансферу технологій/знань (Technology/Knowledge Transfer Offices T/KTO);
  • представлення основних результатів роботи KTO / TTO;
  • надання базової інформації про патентування й оцінки патентів, а також процесу ліцензування;
  • представлення елементарних інструментів для роботи з винаходами, винахідниками, ліцензіатами, засновниками та потенційними партнерами;
  • інформування про створення компанії для комерціалізації науково-технічних досягнень, включно з широкими можливостями для її фінансування;
  • налагодження комунікації та співпраці між науковими і промисловими колами;
  • керування очікуваннями.

Усі учасники отримають сертифікат відвідування, де буде вказано отримані під час навчання бали, які можна використати при поданні заявки на отримання статусу Зареєстрованого спеціаліста із трансферу технологій (Registered Technology Transfer Professional (RTTP)). RTTP – це міжнародний професійний стандарт для спеціалістів із трансферу технологій та комерціалізації знань, які працюють в університетах, промисловості й державних установах. 

Для реєстрації всі зацікавлені сторони мають надіслати електронного листа на адресу: headquarters@astp4kt.eu – із посиланням на семінар FIT-4-NMP Tech Transfer Workshop.

 До участі у семінарі допускаються лише зареєстровані талановиті новачки FIT-4-NMP і партнери консорціуму FIT-4-NMP. Аби зареєструватись як талановитий новачок FIT-4-NMP, необхідно заповнити відповідну форму на сайті проєкту або звернутися з відповідним запитом на електронну адресу: s.lev@nas.gov.ua .

 Джерело: https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=8589