Прес-конференція з приводу святкування Всесвітнього дня науки

В середу 09 листопада в 11.00 у медіацентрі "Время" відбулася прес-конференція організаторів святкування Всесвітнього дня науки у Харкові.

Вони повідомили, що 10-12 листопада у Харкові відбудеться святкування Всесвітнього дня науки за мир і розвиток, гасло якого «Наука - це цікаво».

 Основна мета запланованих акцій - популяризація досягнень сучасної науки, формування інноваційної активності молоді. Формат свята передбачає різноманітну наочну і інтерактивну програму, яка через експерименти, наукові шоу, квести, екскурсії, цікаві лекції долучає учасників у світ науки.

У ці дні для харків'ян і гостей міста відкриють таємниці наукового пошуку Ландау-центр та Музей природи ХНУ ім. В.Н.Каразіна, Музей анатомії ХНМУ, лабораторії НТК «Інститут монокристалів» НАНУ, ННЦ «Інститут метрології», Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАНУ, ФТІНТ ім. Б.І. Вєркіна НАНУ, а лекторій «15 х 4» представить нову програму з актуальних питань науки і техніки.

Також, вперше в Харкові, стартує науковий квест «Пошуки скарбів науки», в якому беруть участь 10 команд молодих вчених і студентів: ХНМУ, ХНУ імені В. Н. Каразіна, НФаУ, ХНУМ імені І.П.Котляревського, НТУ «ХПІ», НТК «Інститут монокристалів» НАНУ, ХНУВС, ХМАПО, ХНУМГ ім. О.М. Бекетова, Молодіжна рада при Харківському міському голові. 

Підведення підсумків свята відбудеться 12 листопада в ХНУМ імені І.П.Котляревського і завершиться концертом студентів університету «Музика - науці».

Вхід на всі заходи вільний. Детальніше про програму святкування Всесвітнього дня науки та її учасників можна дізнатися за посиланнями:

www.nesc.com.ua

drive.google.com

drive.google.com

Співорганізатори свята: Харківська міська рада, Північно-Східний науковий центр НАН і МОН України, ради молодих вчених і фахівців академічних інститутів та вузів міста.

У прес-конференції взяв участь голова Ради молодих учених НТК ІМК Антон Юрченко. Він запросив усіх бажаючих відвідати заходи, що відбудуться у НТК ІМК 10 листопада.

Приходьте! Буде цікаво для всіх, незалежно від віку і вже обраної професії.