МОН оприлюднив новий Порядок формування тематики наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок для громадського обговорення

Міністерство освіти і науки України повідомляє про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку формування тематики наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету».

Проектом акта пропонується затвердити Порядок формування тематики наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету (далі – Порядок), та визнати низку актів Кабінету Міністрів України і окремих змін, що вносяться до чинних номативно-правових актів, такими, що втратили чинність.

Основною метою розробленого проекту акта є створення правового підґрунтя для реалізації положень Закону, що стосуються формування головними розпорядниками бюджетних коштів (далі – головні розпорядники) тематики наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок, що плануються до виконання за рахунок коштів загального фонду державного бюджету, передбачених у бюджетних програмах, за якими вказані головні розпорядники є відповідальними виконавцями; запровадження єдиних вимог до основних положень їх власних порядків з цього питання та сприяння підвищенню рівня ефективності організації наукового процесу в цілому по Україні.

Пропозиції та зауваження від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань стосовно змісту регуляторного акта надавати протягом 1 місяця від дня оприлюднення проекту акта (20.07.2016) за такими адресами:

Міністерство освіти і науки України, 01601, м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 16; е-mail: kushnir@mon.gov.ua.

Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Державної регуляторної служби України: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011 або на електронну адресу: inform@dkrp.gov.ua.

Джерело інформації: mon.gov.ua