25 травня відбувся візит до НТК ІМК провідних вчених-хіміків України

25 травня в рамках виїзної сесії відділення хімії НАН України відбувся візит до НТК «Інститут монокристалів» провідних вчених-хіміків України на чолі з академіком-секретарем відділення Картелем Миколою Тимофійовичем.

Голова Ради директорів НТК «Інститут монокристалів» акад. НАН України Семиноженко Володимир Петрович та провідні вчені комплексу ознайомили відвідувачів із досягненнями НТК «Інститут монокристалів» в різних сучасних та перспективних напрямах хімічної науки. Основний акцент було зроблено на розвитку медичної та фармацевтичної хімії, включаючи розробку супрамолекулярних та нанорозмірних систем біомедичного призначення, таких як високоефективні органічні та неорганічні флуоресцентні та біоактивні матеріали для діагностики та терапії, на органічному синтезі та інтенсифікації промислових процесів із застосуванням некласичних методів активації (ультразвук та мікрохвильове випромінювання), а також на дослідженнях структури, складу та властивостей хімічних сполук. 

Члени НАН України та інші відвідувачі були також ознайомлені із можливостями аналітичної лабораторії контролю якості промислової продукції, сертифікованої згідно Європейських регламентів якості хімічних речовин та матеріалів та лабораторії технології і аналізу лікарських засобів, які сьогодні активно співпрацюють з більш, ніж 50 вітчизняними та закордонними підприємствами фармацевтичної, переробної та хімічної промисловості.

Відвідувачі позитивно оцінили здобутки хіміків Комплексу та окремо відзначали багаторічну успішну співпрацю із науковими установами відділення хімії НАН України, зокрема, Інститутом органічної хімії, Фізико-хімічний інститутом ім. О.В.Богатського, Інститутом фізико-органічної хімії та вуглехімії ім. Л.М.Литвиненка, Інститутом біоорганічної хімії та нафтохімії, Інститутом загальної та неорганічної хімії та Інститутом фізичної хімії.