Загальноакадемічна акція протесту

19 квітня 2016 року, в Києві відбулася загальноакадемічна акція протесту, організована профспілкою працівників НАН України.

Участь в акції протесту взяли вчені Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України, Національної академії медичних наук України та Національної академії аграрних наук України. Захід став наймасовішим з часу наукового протесту 1994 року.

Протестувальники зібралися на мітинг біля будівлі Верховної Ради України з двома основними вимогами до Уряду й Парламенту: по-перше, внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», збільшивши базове фінансування діяльності установ Національної академії наук і національних галузевих академій наук; по-друге, при підготовці  проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» взяти до виконання статті 36 і 48 нової редакції Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», поступово збільшуючи до 1 січня 2020 року посадові оклади науковим працівникам до встановленого цим же законом рівня та загальні обсяги базового фінансування наукової сфери до 1,7% ВВП – відповідно.

Детальніше за посиланнями:

www.nas.gov.ua

society.lb.ua

korrespondent.net