В «ЄрмиловЦентрі» відкрилася виставка картин з колекції академіка Бориса Гриньова

1 квітня відбулося урочисте відкриття виставки «Три покоління українських художників в колекції Тетяни і Бориса Гриньових», присвяченої 60-річчю академіка Національної академії наук України, доктора технічних наук, професора, головного наукового співробітника Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України, директора Державного фонду фундаментальних досліджень України Бориса Гриньова.

Ювіляр наголосив: колекцію робіт, що представлені на виставці, збирав більше 20 років. «Тут представлені 3 розділи: модернізм і нонконформізм, другий розділ пов'язаний з українським мистецтвом 1990-х років, а третій - це роботи сучасних молодих художників. Кожен з розділів представляє художню та колекційну цінність, і в кожного з цих розділів - своє життя і своє майбутнє. Але у робіт є одне спільне: це - неформальне мистецтво, тобто це такий напрямок, предтечею якого був російський і український авангард», - розповів Борис Гриньов.

Директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська зачитала вітальні листи Борису Гриньову від Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, а також вручила академіку відзнаки Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради.

Виставка працюватиме до 27 квітня 2016 р. Запрошуються всі бажаючі.

Детальніше за посиланнями:

kharkivoda.gov.ua

www.objectiv.tv

vecherniy.kharkov.ua

dozor.kharkov.ua