Наші вчені долучилися до роботи II Міжнародного біомедичного симпозіуму.

         

         З 16 по 18 квітня 2024 року в Ташкенті (Узбекистан) на базі Республіканського спеціалізованого науково-практичного медичного центру епідеміології, мікробіології, інфекційних і паразитарних хвороб, тривав II Міжнародний біомедичний симпозіум. Науково-технологічний комплекс "Інститут монокристалів" НАН України на цьому науковому зібранні представляли провідні вчені Комплексу: перший заступник генерального директора чл-кор. НАН України Валентин Чебанов, старший дослідник кандидат біологічних наук Олексій Солодянкін та науковий співробітник  кандидат ветеринарних наук Наталія Рудова.
         Метою заходу було об'єднання зусиль фахівців біомедичної галузі у розв'язанні актуальних наукових завдань.
         На Симпозіумі командою Комплексу була представлена концепція розробки діагностичних тест-систем в Україні. За результатами роботи  підписано меморандум про науково-технічне співробітництво з провідною науковою європейською установою та узгоджено план спільних досліджень на 2024-2025 роки.
         Також наші фахівці мали нагоду встановити нові професійні зв'язки й обговорити широкий спектр питань щодо тенденцій, напрямів розвитку, особливостей і можливостей у галузі біомедичних досліджень. Адже сучасні дослідження потребують глобального підходу до формування  дослідницьких колективів із залученням фахівців різних спеціальностей.

         

      Науково-технологічний комплекс "Інститут монокристалів" НАН України постійно розширює міжнародне співробітництво. Команда НТК перебуває у тісному контакті з нашими партнерами щодо започаткування і виконання спільних проектів. Для цього у Комплексі створені сучасні науково-дослідні лабораторії, рівень яких не поступається світовим стандартам.