Перший виступ кандидата фізико-математичних наук Ігоря Ворони на засіданні Президії НАН України

    27 грудня відбулося чергове засідання Президії НАН України. Учасники зібрання заслухали наукові повідомлення молодих вчених Академії. Серед них доповідь наукового співробітника Інституту монокристалів НАН України кандидата фізико-математичних наук Ігоря Ворони за темою "Принципи керування процесами твердофазного спікання для одержання високолегованої оптичної кераміки". 

     У науковому повідомлені було розглянуто основні підходи до керування процесами консолідації та властивостями прозорої кераміки YAG, отримуваної методом реакційного спікання у вакуумі, направлені на вдосконалення відповідної технології з метою одержання великогабаритної оптичної кераміки з керованим складом та низькими оптичними втратами.  В обговоренні  виступили академіки НАН України Володимир Семиноженко та Ігор Крівцун.

    Президент НАН України академік Анатолій Загородній подякував молодим ученим Академії за змістовні й цікаві наукові повідомлення і вручив їм свідоцтва на згадку про перший виступ на засіданні Президії НАН України.

     

Джерело: https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/news/Pages/View.aspx?MessageID=10914