Звіт молодіжної лабораторії на засіданні бюро ВФТПМ

        Учора на засіданні бюро Відділення фізико-технічних проблем матеріалознавства  к.х.н., доц. Олеся Кулик  успішно звітувала про результати роботи молодіжної лабораторії, яка працює під її керівництвом на базі Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України. 

       У ході виконаного проєкту "Сучасні підходи до визначення токсичних елементів для контролю якості фармацевтичної продукції та стану екологічної безпеки" було розвинуто та вдосконалено методологію мікроекстракції із застосування поверхнево-активних речовин та евтектичних розчинників для вилучення та концентрування токсичних елементів при їх визначенні у фармацевтичних об'єктах, розроблено методи синтезу хемосенсорів на основі сквараїнових  барвників для визначенння катіонів токсичних металів у об'єктах навколишнього середовища.

       Молодіжна лабораторія  розпочала свою роботу за два дні до повномасштабного вторгнення , але попри складні обставини продовжувала плідно працювати протягом цих двох років. І сьогодні ми вітаємо наших молодих вчених з успішним завершенням виконання конкурсного проєкту і бажаємо надалі успіхів і творчого натхнення.

      

          Довідково: Протягом останніх років, Європейські країни приділяють максимальну увагу охороні довкілля, забезпеченню сталого розвитку країн і регіонів, захисту інтересів майбутніх поколінь. Одним з головних принципів  політики України є забезпечення екологічно та техногенно безпечних умов життєдіяльності громадян і суспільства, раціонального використання природних ресурсів та захисту навколишнього природного середовища від надмірного забруднення. Наразі екологічна безпека є однією зі складових національної безпеки України.