Відкриття нової сучасної лабораторії в НТК "Інститут монокристалів" НАН України

        Сьогодні в Науково-технологічному комплексі "Інститут монокристалів" НАН України було відкрито ще одну оснащену найсучаснішим обладнанням лабораторію, що входить до складу відділу органічної та біоорганічної хімії. Це, зокрема, прилади для проведення мікробіологічних та молекулярно-генетичних досліджень, серед яких ампліфікатори, шафа біологічної безпеки, центрифуги, прецизійні дозатори, ваги, морозильні камери та багато іншого.

        Відкриття такої сучасної лабораторії дозволить науковцям ефективніше проводити комплексні дослідження, спрямовані на розробку нових протимікробних препаратів та методів молекулярно-генетичної діагностики. Колектив лабораторії здатен виконувати наукові роботи на дуже високому рівні, зокрема складні мікробіологічні та молекулярно-генетичні дослідження. Про що свідчить значна кількість міжнародних проєктів і грантів, до яких вони залучені.

        На урочистому заході були присутні представники інститутів Національної академії наук України та Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна.
         Генеральний директор НТК "Інститут монокристалів" НАН України, академік НАН України Володимир Семиноженко у своєму виступі на відкритті лабораторії зазначив: "Це було наше планове завдання, яке ми затвердили наприкінці 2022 року, в дуже складний для України час. Ця сучасна лабораторія відкриває нам нові горизонти для освоєння тематики, яка тісно пов'язана з сучасними фармацевтичними технологіями, зокрема, виробництвом ПЛР-тестів, що є для нас абсолютно новою задачею».
       "Ця лабораторія значно розширить можливості щодо впровадження наших люмінісцентних барвників для розробки ПЛР-систем діагностики захворювань тварин, крім того створення такої лабораторії дозволить самостійно оцінювати біоактивність лікоподібних органічних сполук, які синтезуються в НТК, та розширити галузь компетенції Уповноваженого центру з контролю лікарських засобів Держлікслужби України, створеного на базі Комплексу."- наголосив заступник генерального директора НТК "Інститут монокристалів" НАН України,член-кореспондент НАН України Валентин Чебанов.

 Після урочистого відкриття відбулася міжвідомча нарада, де були обговорені перспективи майбутнього співробітництва.

         

      Створення цієї лабораторії – це приклад вдалого поєднання власних інвестицій НТК "Інститут монокристалів" НАН України, інвестицій бізнесу та роботи з міжнародними партнерами.

       Команда НТК працює!