Підтримка міжнародним науковим спільнотам!

        

         The Critical Mass (TCM)- організація зі Сполучених Штатів, яка пропонує професійну підтримку міжнародним науковим спільнотам. Команда в The Critical Mass розуміє дуже складні довгострокові та безпосередні наслідки повномасштабного російського вторгнення в Україну, і прагне надати корисну та актуальну підтримку нашим науково-дослідницьким партнерам у всьому регіоні. З цією метою, команда співпрацює з CRDF Global та Національні Лабораторії Сандія (Sandia National Laboratories) для того, щоб надати ресурси для продовження українських досліджень і розвитку української науки під час війни.

Разом з партнерами, пропонуємо наступні програми для короткострокової підтримки:

  • Сертифікований онлайн тренінг від Сандія Національні Лабораторії. Безкоштовний асинхронний тренінг надає цінну інформацію щодо того, як захистити інтелектуальну власність при співпраці з міжнародними установами. Додатково, учасники мають можливість зв'язатися з працівниками Сандія для потенційної подальшої співпраці. Вимоги: доступ до Інтернету. Даний тренінг доступний як українською так і англійською мовами. Зауважте, що ви маєте змогу пройти тренінг поетапно, у зручний для вас час. *Програма була розпочата у вересні 2022 та отримала багато позитивних відгуків від українських учасників.
  • Доступ та розміщенні на CRFG Global Technology Matchmaking Database. CRDF Global створили базу даних з обмеженим доступом із тимчасовими локальними та віддаленими короткостроковими дослідницькими посадами, стипендіями та актуальними можливостями для кваліфікованих українських науковців, техніків та інженерів. Ці посади надають тимчасову підтримку членам української наукової спільноти для продовження важливої роботи та налагоджування зв'язків з міжнародними інституціями, які підтримують розвиток науки в Україні. Вимоги: наковці, чия діяльність або ексертиза класифікуються як "подвійне використання" (dual-use).
  • CRDF Global One-on-One Support. Дана програма пропонує підтримку адаптованому до індивідуальних професійних потреб за допомогою індивідуальних сесій з CRDF Global та іншими галузевими експертами. Вимоги: науковці, чия діяльність або експертиза класифікуються як "подвійне використання" (dual-use).

          Якщо Ви бажаєте зареєструватися або отримати додаткову інформацію, будь ласка, повідомте координаторці проєктів - Марії Чухновій. Контакти: mariya.chukhnova@thecriticalmass.com, LinkedIn WhatsApp, Telegram, Signal: +1 (248) 730-2360.