Анонс. 18 квітня 2023 р ювілейне онлайн-засідання Харківського хімічного семінару

            Незабаром, 21 квітня 2023, виповнюється рік, коли вчені Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів НТК «Інститут монокристалів» НАН України започаткували й удоступнили для широкого кола науковців Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar), на якому з доповідями та лекціями виступають провідні науковці-хіміки світу. Маленький, але важливий ювілей! Відтоді кількість учасників з сотень виросла до тисяч. Та найголовніше, за цей надважкий для всіх нас рік було втілено багато цікавих проєктів, відбулося багато цікавих зустрічей.
Тож запрошуємо 18 квітня 2023 р о 10.00 за київським часом науковців, аспірантів, студентів, викладачів та всіх охочих приєднатися до ювілейного онлайн-засідання Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), що продовжує свою роботу.

  

         Лектор:
Проф. Ерік Каррейра (Prof. Erik Carreira), професор хімії в Інституті органічної хімії Швейцарської вищої технічної школи Цюріха (ETH Zurich). Його основні наукові дослідження в області так званого тотального синтезу, зокрема асиметричного синтезу складних природних продуктів. Він є членом Національної академії наук США, Американської академії мистецтва і науки, Німецької національної академії наук Леопольдина, головним редактором Journal of American Chemical Society. За свою кар'єру підготував більше 110 PhD і понад 80 пост-докторантів, заснував з колегами три швейцарські хіміко-орієнтовані компанії.
В рамках лекції «Strategies and Tactics in Natural Products as an Engine for Discovery» відбудеться обговорення та аналіз актуальних мішеней на основі природних сполук, які були синтезовані в його групі. Основна увага буде приділена цільовому синтезу як рушійній силі для створення нових методів і підходів до біологічно активних речовин. Ці методи включають нову, неочікувану реакційну здатність і незвичайні будівельні блоки.
          Мова семінару — англійська.
       Участь вільна. Наші лекції проходять в режимі спілкування.
       Zoom link:
       https://us02web.zoom.us/j/4590042894?pwd=dEZzSjlMbEdkQnhNODZYYjJoekVPUT09
       Meeting ID: 459 004 2894
       Passcode: Ch24022022
Детальніше за посиланням: https://www.isc.kh.ua/en/seminar
       Координатор заходу: член-кореспондент НАН України, професор Валентин Чебанов (chebanov@gmail.com; info@isc.kh.ua).Команда Харківського хімічного семінару, дякує всім, хто весь рік був з нами та переконана, що учасники засідань мають бути не просто глядачами, а повноцінними учасниками – спілкуватися, ставити запитання, брати участь в обговореннях. Ми раді запросити вас долучитись до нашого заходу та отримати нові знання та позитивні емоції. Це можливість не тільки розширити свої професійні зв'язки, а й розвиватися.     

        Коротко про захід: Учені Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів НТК «Інститут монокристалів» НАН України започаткували й удоступнили для широкого кола науковців Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar), на якому з доповідями та лекціями виступають провідні науковці-хіміки світу. Зокрема, дводенний курс лекцій прочитали Нобелівські лауреати Жан-Марі Лен та Жан-П'єр Соваж, а також провідні професори з Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США, Нідерландів і інших країн. За рік проведення Харківського хімічного семінару відбулося більше 20 лекцій, в яких взяли участь понад 5000 учасників (безпосередньо на засіданнях та через YouTube канал). Відео усіх лекцій Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), а також детальну інформацію про засідання можна знайти за посиланням: https://www.isc.kh.ua/en/seminar

Просимо поширити цю новину для того, аби якомога більше колег дізналися про засідання Харківського хімічного семінару.