Доповідь Світлани Єфімової на засіданні Президії НАН України

       11 листопада відбулося засідання Президії НАН України в режимі відеоконференції, на якому свою доповідь «Розроблення інноваційних наноматеріалів для біомедичного застосування» представила чл.-кор. НАН України Світлана Єфімова.
 
       
      Доповідь була присвячена новітньому підходу в створенні наноматеріалів – розробці тераностичних агентів, які здатні поєднувати в собі одночасно діагностичну та терапевтичну складові на єдиній наноплатформі, що є світовим трендом в галузі розробки матеріалів для біомедичної сфери.
 
     Доповідь викликала жваве обговорення, адже застосування наноматеріалів в різних галузях вже не є модною екзотикою, а відповідає сучасним потребам. Президент НАН України Анатолій Загородній відзначив надзвичайну актуальність таких розробок, особливо підкресливши важливість введення в експлуатацію ділянки синтезу наноматеріалів та наноструктурних композицій  з можливістю масштабування методик синтезу наночастинок для біомедичного застосування в НТК, а також закцентував  увагу на  розширенні міжнародного партнерства в цій сфері.
       
     Генеральний директор Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» академік НАН України Володимир  Семиноженко у своєму виступі підкреслив перспективність цього напряму, який є результатом плідної роботи наукових шкіл лазерної спектроскопії та люмінофорів, заснованих у Комплексі, та наголосив на комерційній привабливості наноматеріалів, наведених у доповіді Світлани Єфімової, для реального сектору економіки.