Віктор Чергінець - Винахідник року НАН України

           Під час засідання Президії НАН України від 23.06.21 було оголошено підсумки конкурсу установ НАН України за досягнення кращих показників у винахідницькій роботі, створенні, охороні та використанні об’єктів інтелектуальної власності та на звання «Винахідник року Національної академії наук України» в 2020 році. 

       Звання «Винахідник року Національної академії наук України» було присуджено десяти кращим винахідникам установ НАН України, які досягли високих показників у винахідницькій та патентно-ліцензійній роботі в 2020 році, з врученням свідоцтв і премій, серед них -  Віктор Чергинець – завідувач лабораторії Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України, доктор хімічних наук, професор.



      Вітаемо Віктора Леонідовича та бажаємо подальших досягнень!

      Довідково: У 2020 році установами НАН України зареєстровано 444 винаходи та корисних моделей. 346 заявок подано на реєстрацію винаходів, корисних моделей. Установи НАН України подали 28 заявок на реєстрацію прав на сорти рослин, зареєстрували сорти рослин з отриманням 27 патентів, 14 свідоцтв та 4 торговельних марок. З організаціями Швейцарії, КНР, Швеції, Білорусі було укладено 19 ліцензійних та інших договорів на використання винаходів, корисних моделей, ноу-хау. Протягом 2020 року в установах НАН України складено 188 звітів про патентні дослідження.

Джерело: https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=7938