Вручення дипломів "Почесний доктор НТК"

         Сьогодні почалася дводенна сесія Великої вченої ради НТК «Інститут монокристалів» НАН України. Вона присвячена 60-річчю
Комплексу і щорічному Дню НТК. В цей день за традицією, починаючи з 2006 року, вченим присвоюється звання «Почесний доктор НТК «Інститут монокристалів» НАН України». На сьогодні у нас вже 29 Почесних докторів. В цьому році це звання отримали член-кореспондент НАН України Олександр Гектін за заслуги в області сцинтиляційного матеріалознавства і доктор хімічних наук, професор Вікторія Ліпсон за розвиток органічної та медичної хімії в нашому НТК.

     

     

     

       Символічно, що Олександр Вульфович Гектін, представляє історично традиційний напрям нашої діяльності - сцинтиляційний, завдяки якому і був створений Всесоюзний інститут монокристалів, сцинтиляційних матеріалів і особливо чистих речовин  60 років тому. А Вікторія Вікторівна Ліпсон представляє вже новітній напрям, пов'язаний з  медичною хімією.
         Як зазначив генеральний директор Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" академік НАН України Володимир Семиноженко: " На сьогодні НТК  є найуспішнішим матеріалознавчим центром в нашій країні, кажу це без удаваної скромності! У нас згуртована сучасна команда, яка об'єднана в три академічні інститути, один - госпрозрахунковий, і дослідно-промислове підприємство. Але наука та прогрес в області високих технологій влаштовані так, що потрібно постійно шукати нове, досягати нових результатів, прагнути бути в чомусь попереду інших! В цьому і є захоплююча привабливість науки!"