За поданням НТК «Інститут монокристалів» НАН України професора Томаса Мюллера обрано іноземним членом НАН України.

   

      Професор Томас Мюллер (Prof. Thomas J.J. Müller) є одним з провідних хіміків-органіків світу в галузі хімії гетероциклічних сполук. Він - габілітований доктор, директор Інституту органічної хімії Університету Генріха Гейне (Heinrich Heine University Düsseldorf, м. Дюсельдорф, Німеччина).
       Протягом багатьох років Томас Мюллер активно співпрацює з науковою спільнотою України, за його фінансової підтримки багато українських вчених-хіміків, зокрема молодих, неодноразово проходили стажування в Інституті органічної хімії Університету Генріха Гейне, де проводили наукові дослідження, що дозволило за їх поверненням в Україну розпочати вітчизняні дослідження в нових сучасних областях органічної хімії та суміжних галузях. Професор - учасник міжнародних проєктів із українськими вченими, окрім того він багато разів підтримував позитивними рецензіями міжнародні та українські конкурсні проекти науковців з установ НАН України та провідних закладів вищої освіти.
       Томас Мюллер активно підтримує зусилля українських вчених із представлення вітчизняних наукових результатів в міжнародних наукових виданнях, адже він неодноразово брав участь в організації тематичних номерів міжнародних журналів із широким залученням публікацій українських вчених.
      Впевнені, що обрання професора Т. Мюллера іноземним членом НАН України дозволить поглибити співпрацю світової наукової спільноти з українськими вченими, у тому числі з НТК.