Урочисте відкриття меморіальної дошки на честь людини - легенди Бориса Патона.

         У Національній академії наук України існує традиція - імена всіх президентів Академії увічнюються на будівлі Президії, на вулиці Володимирській, 54.

        26 травня 2021 року на честь багаторічного Президента Національної академії наук України академіка Бориса Патона відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на фасаді будівлі Президії НАН України.

         Генеральний директор Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" академік НАН України Володимир Семиноженко прокоментував цю подію: "Для мене історія наших відносин з Б.Є. Патоном представляє велику цінність. Я гаряче вдячний йому за те, що свого часу він підтримав ініціативу переходу НВО «Монокристалреактив» Міністерства хімічної промисловості СРСР в Академію наук. Саме з цього моменту почався новий виток розвитку нашого Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів», який сьогодні є однією з найбільш важливих ланок в НАНУ, що розвиває функціональне матеріалознавство, хімічні дослідження, біомедичні розробки. Зараз його популярність виходить далеко за межі України. Щоразу, заходячи в будівлю Президії і дивлячись на меморіальну дошку Б.Є. Патона, я буду про це пам'ятати. "

    

Джерело: https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=7840