МОН пропонує до громадського обговорення проєкт постанови КМУ «Про затвердження державної цільової програми розвитку дослідницьких інфраструктур в Україні на період до 2026 року»

         Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державної цільової програми розвитку дослідницьких інфраструктур в Україні на період до 2026 року».

         Проєкт акта розроблено з метою виконання підпункту 2 пункту 2 Указу Президента України від 3 червня 2020 р. № 210 «Про вдосконалення вищої освіти в Україні» та кроку 598 Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 276-р. (Пояснювальна записка), (Завдання і заходи)

       Мета проєкту акта – створення необхідних організаційних, правових та фінансових умов для розвитку системи дослідницьких інфраструктур в Україні, підвищення їх конкурентоспроможності, а також розвитку сфер наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в частині доступу вчених до передових дослідницьких інфраструктур Європейського Союзу.

        Реалізація державної програми дозволить розподіляти обмежені бюджетні кошти в рамках обраних пріоритетів з можливістю відкритого доступу до наукового обладнання за умови його ефективного використання в інтересах широкого кола науковців. Виокремлення важливих дослідницьких інфраструктур та концентрація ресурсів для їх розвитку дозволить отримати суттєвий і видимий ефект протягом 5 років.

        Зауваження та пропозиції до проєкту акта просимо надсилати до 1 червня 2021 року на e-mail: prylutska@mon.gov.ua, Ірина Прилуцька.

     Докладніше: https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-do-gromadskogo-obgovorennya-pro...