Вітаємо вчених із захистом дисертацій!

      12 травня 2021р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 64.169.01 при Інституті монокристалів НАН України відбувся захист докторської дисертації доцентки Національного університету цивільного захисту України Лариси Трефілової  на тему «Закономірності радіаційного утворення короткоживучих центрів забарвлення і люмінесценції в сцинтиляційних кристалах на основі СsI» за спеціальністю 01.04.10 – фізика напівпровідників і діелектриків.
     
      Результати даної роботи вносять істотний внесок в розуміння процесів формування сцинтиляційного відгуку кристалів на основі CsI і можуть бути використані для пошуку нових матеріалів з прогнозованими сцинтиляційними властивостями.
 
     Також відбувся захист кандидатської дисертації молодшого наукового співробітника Інституту монокристалів Національної академії наук України Олексія Капустника  на тему «Вплив складу на фізичні властивості лазерних монокристалів групи AIIBVI:Cr2+,Fe2+» за спеціальністю 01.04.10 – фізика напівпровідників і діелектриків.
     
 
      Дисертація присвячена дослідженню впливу складу на фізичні властивості напівпровідникових кристалів бінарної сполуки CdSe:(Cr2+, Ag+ ), содопованих хромом та сріблом, та кристалів твердих розчинів потрійних сполук Zn1-xMgxSe:Cr2+ та Cd1-xMnxTe:Fe2+ , допованих двовалентними іонами перехідних металів хрома або заліза, такі матеріали можуть бути застосовані в лазерній спектроскопії газових середовищ, для лазерного дистанційного моніторингу, локації, передачі даних, у медицині, а також для інших спеціальних застосувань.
 
 
    Вітаємо з успішним захистом!