Візит представників Федерації роботодавців України

         Сьогодні НТК «Інститут монокристалів» НАН України з ознайомчим візитом  відвідали представники Федерації роботодавців України на чолі з генеральним директором Русланом Іллічовим, представники Федерації роботодавців машинобудівної галузі та об'єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт».

    

        Під час візиту було  обговорено питання щодо необхідністі протекціоністських заходів стосовно українського виробника і розробок, особливо в високотехнологічному секторі. Як зазначив генеральний директор НТК «Інститут монокристалів» академік НАН України Володимир Семиноженко: "Сьогодні багато наших розробок, які вже отримали вихід на світові ринки, могли б бути затребуваними і всередині країни, але за умови закріплення пріоритету на національному ринку за українськими розробниками. Поки ж ситуація не така оптимістична - ми поступаємося своїми позиціями".

       

      

        У ході зустрічі гості відвідали виставку наукових досягнень Комплексу та виробничі ділянки порізки та механічної обробки кристалів, де кристалічні булі перетворюються в сцинтиляційні детектори для різноманітних приладів.

       

     

       Побачили весь спектр  наукових розробок  вчених НТК, які  знаходять застосування у різноманітних галузях:  у медицині,  радіаційному приладобудуванні, оптоелектроніці, авіагалузі, виробництві військової техніки та сільському господарстві. Продукція Комплексу затребувана у багатьох напрямках від фармацевтичної галузі до космічної та викликає інтерес у провідних науковців США, Франції, Німеччини, Польщі, Південної Кореї та інших країн.

      Генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов відмітив: "Вкотре сьогодні побачили, що вітчизняні наука та промисловість мають чим пишатися і їхні досягнення визнають та використовують в усьому світі".