Стаття "Кодекс честі фармацевта зберігається у Харкові" в газеті "ВРЕМЯ"

        Чи помічали ви, що ліки з однією і тією ж речовиною від різних виробників діють по-різному? Або не діють взагалі, а то і можуть завдати шкоди!

        У переважній більшості випадків - це означає підробку, фальсифікат або порушення технології.
Як домогтися, щоб діюча речовина ліків «працювала» в вашому організмі, і як розпізнати підробки, знають в Науково-технологічному комплексі (НТК) «Інститут монокристалів» в Харкові.
        Днями вперше в історії Національної академії наук України (НАНУ) був підписаний Меморандум, який передбачає створення в Харкові на базі НТК «Інститут монокристалів» уповноваженого Центру з контролю якості лікарських засобів.
Це дозволить здійснювати спільні з НАНУ проекти для наукового, практичного та методичного забезпечення контролю якості продукції для провідних фармацевтичних підприємств України і вирішувати завдання державної політики щодо запобігання фальсифікації лікарських засобів.

        Про це в коментарях заступник генерального директора  Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» член-кореспондент НАН України Валентин Чебанов та  заступник генерального директора  Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» з наукової роботи к.х.н. Костянтин Бєліков розповіли журналісту газети "ВРЕМЯ".  

Детальніше за посиланням: https://timeua.info/aktualnoe-segodnya/kodeks-chesti-farmaczevta-hranitsya-v-harkove/