Премія L’ORÉAL–UNESCO «Для жінок у науці». Анонс.

 


 

Офіційно відкрився прийом заяв на участь у 4-ому сезоні української Премії L’ORÉAL–UNESCO «Для жінок у науці».

           Премію запроваджено ТОВ «ЛОРЕАЛЬ УКРАЇНА» у партнерстві з Національною академією наук України під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.
Українська премія є частиною глобальної програми L’ORÉAL-UNESCO «Для жінок у науці», що сприяє збільшенню внеску жінок у сферу наукових
досліджень на глобальному рівні з 1998 року. Мета премії – підвищити рівень представленості жінок у галузі науки. Протягом 22 років премія підтримала
та відзначила понад 3400 жінок-науковиць зі 116 країн. В Україні її реалізують уже четвертий рік поспіль.
До участі в цій програмі запрошуються жінки, які професійно проводять наукові дослідження у галузі STEM (наука, технології, інжиніринг та математика)
на території України в будь-якому закладі вищої освіти, їх дослідницьких центрах або в Національній академії наук України і відповідають таким умовам:
         • є громадянками України;
         • мають вік від 18 до 40 років на момент закінчення терміну подання заяв;
         • мають науковий ступінь;
         • мають публікації в журналах, що індексуються у міжнародних наукометричних базах Scopus і/або Web of Science (більшість вагомих публікацій мають українську афіліацію);
         • соціально активні задля популяризації науки.
         Заяви від потенційних учасниць приймаються з 1 квітня до 1 липня 2021 року (включно) за встановленою формою через онлайн-платформу www.forwomeninscience.in.ua
         Кожну заяву оцінюватиме незалежне журі програми, до складу якого входять експерти з різних галузей науки, запрошені організатором до участі.
За результатами розгляду заяв учасниць журі в термін не пізніше 15 жовтня 2021 року обирає до 10 учасниць, які, на думку журі, найбільше відповідають меті премії, для участі у фінальних співбесідах, що відбудуться у жовтні-листопаді 2021 року.
Рішення журі щодо визначення переможниць публічно оголосять на офіційній церемонії в листопаді 2021 року.
За результатами проведення програми, трьом учасницям, яких визначать переможницями, буде присуджено грошові премії у розмірі 150 тис. грн.,  відповідно до встановлених правил.
          Інформування про правила програми та зміни до них здійснюватиметься на сайті:
          www.forwomeninscience.in.ua