Нові перспективи співробітництва

                   Науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» НАН України з робочим візитом відвідали провідні спеціалісти та молоді вчені Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. М.С. Бокаріуса (ХНДІСЕ). Гостей із основними напрямками наукової діяльності Комплексу ознайомили перший заступник генерального директора чл.-кор. НАН України Валентин Чебанов, заступник генерального директора к.х.н., с.д. Костянтин Бєліков та вчений секретар к.х.н. Іліас Щербаков.

      

                        Зустріч відбулася в рамках угоди  про співпрацю між НТК та ХНДІСЕ і  була присвячена пошуку шляхів залучення наукового-технічного потенціалу Комплексу для здійснення судових експертиз на замовлення ХНДІСЕ.  Гостей найбільше зацікавили можливості  Комплексу в галузі дослідження складу, структури та будови речовини для здійснення контролю якості лікарських засобів,  продукції хімічного  виробництва та  металургії. Такі дослідження вимагають застосування новітніх аналітичних методів та  унікального обладнання, які є в  арсеналі НТК. Наприклад, це дозволяє  визначити склад і будову компонентів фармацевтичних препаратів, а також здійснювати проведення моніторингу якості з метою запобігання фальсифікації лікарських засобів.

   

  

                В ході цієї зустрічі сторони відзначили, що такі методи є також актуальними і для судової експертизи, що дає вихід НТК  на абсолютно новий рівень реального використання наших можливостей для  судової системи України.

  

                 Як наголосив Валентин Чебанов, спільними зусиллями ми зможемо зробити експертну роботу в Україні  більш якісною. Він зазначив, що   головним предметом гордості наших організацій є висококласні фахівці, серед яких багато молодих вчених, що дає надію на плідну співпрацю в майбутньому.