Володимир Семиноженко взяв участь в урочистостях у Національному фармацевтичному університеті

          Генеральний директор Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" академік НАН України Володимир Семиноженко взяв участь в урочистих заходах до 150-річчя від дня народження засновника та першого ректора Харківського фармацевтичного інститутту (зараз Національний фармацевтичний університет) - Миколи Овксентійовича Валяшка. 

    

    

         Володимир Семиноженко  привітав колектив Університету  від імені Президії Національної академії наук України, Північно-Східного наукового центру НАН України і МОН України  та наголосив, що традиційно Харківщина вважається столицею фармації України, де зосереджений потужний потенціал фармацевтичного сектора: національні виробники, науково-дослідні  установи й єдиний в Україні заклад вищої освіти фармацевтичного профілю - Національний фармацевтичний університет. Адже сьогодні, коли людство зіштовхнулося з пандемією, фармакологічна галузь стає одним зі стратегічних пріоритетів. Роль фармкомпаній та значимість їх розробок постійно зростає. В перспективі галузь стане впливовим інструментом внутрішньої та зовнішньої політики будь-якої держави. 
        Володимир Семиноженко підкреслив, що успішний розвиток української фармацевтичної промисловості неможливий без наукової складової на усіх етапах створення та випуску готової продукції: від синтезу діючих речовин до сертифікації готового виробництва. Також він повідомив, що у найближчий час буде підписана, вперше в історії Харкова, Угода про створення уповноваженого центру з контролю лікарських засобів при НАН України. 
        Він зазначив, що Науково-технологічний комплекс «Інститут монокристалів» вже багато років проводить науково-методичний супровід виробництва вітчизняних ліків – від розробки нормативної бази державного регулювання фармгалузі на рівні міжнародних стандартів, проведення наукових досліджень структури і будови інгредієнтів лікарських засобів до контролю якості вихідної сировини, проміжних продуктів та кінцевої продукції наших підприємств. А  державне підприємство-виробник активних фармацевтичних субстанцій – ДП «Завод хімічних реактивів»  забезпечує виробництво широкого асортименту субстанцій для вітчизняних лікарських препаратів і в сучасних умовах виконує надважливу для фармацевтичної галузі роль імпортозамісника. Але все це було б неможливим без високопрофесійних фахівців, яких готує Національний фармацевтичний університет.