Володимир Семиноженко: Боротьба з пандемією Covid-19 має стати стимулом для розвитку науки і системи охорони здоров’я в Україні

Генеральний директор НТК «Інститут монокристалів» НАН України, голова Північно-Східного наукового центру НАН України і МОН України, член Президії НАН України академік Володимир Семиноженко став гостем передачі “Пряма мова” на “7 каналі”.

4 березня 2021 року Генеральний директор НТК «Інститут монокристалів» НАН України, голова Північно-Східного наукового центру НАН України і МОН України, член Президії НАН України академік Володимир Семиноженко взяв участь у передачі Пряма мова” на “7 каналі” (м. Харків).

Під час розмови акцентував на необхідності термінової організації в Україні моніторингу штамів коронавірусу, які з’являються. Вчений переконаний, що Міністерство охорони здоров’я України, Національна академія медичних наук України і Національна академія наук України повинні об’єднати зусилля, створити штаб і керувати цим процесом.

Науковці НАН України з початку пандемії Covid-19 не стоять осторонь проблеми, постійно ініціюючи проведення наукових досліджень, направлених на її подолання.

На думку Володимира Семиноженка, боротьба з пандемією має стати стимулом для розвитку вітчизняної науки і системи охорони здоров’я. Академік переконаний, що на сьогодні Україна опинилася у принизливому стані у той час, коли має чудовий науковий потенціал та добрі традиції у сфері забезпечення охорони здоров’я.

Деталі дізнавайтеся з відеосюжету